Get Adobe Flash player
  • image
  • image
Previous Next

Obavjest o početku škole paraglidinga!

Novi tečaj parajedrenja počinje 22. veljače u 20:00 h na adresi ul. Kneza Mislava 11/2 u Zagrebu kada će biti održano uvodno predavanje na kojem će nastavnici parajedrenja Obučnog centra ZK Parafreek prezentirati sve informacije o odvijanju tečaja.

Pošto se očekuje povećan broj zainteresiranih, a prostor ima ograničen broj mjesta, uvodna prezentacija i upis kandidata obavit će se također i sutradan u isto vrijeme i na istom mjestu:

23. veljače 2018. (petak) u 20h

Zainteresirani kandidati neka slobodno biraju termin koji im više odgovara.

DOBRODOŠLI !!!

PRIJAVA ZA ŠKOLU PARAGLIDINGA

Obuka

PRIJAVA ZA ŠKOLU PARAGLIDINGA

ZK PARAFREEK kontinuirano provodi osposobljavanje za pilote parajedrilica na početnom i naprednom stupnju, zatim za paramotorno letenje, polijetanje sustavima sa zemlje (pomoću vuče), kao i za tandem pilote i nastavnike parajedrenja. Svi stupnjevi koji se trenutno provode detaljno su definirani Planovima i programima osposobljavanja koje odobrava Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo.

POČETNI STUPANJ  sastoji se od 20-ak sati teorijskog dijela, što se provodi kroz 8 nastavnih jedinica (predavanja), a održavaju se uglavnom  u večernjim satima prema dogovoru s polaznicima. U teorijskom dijelu obrađuju se teme iz područja aerodinamike, konstrukcije parajedrilice, tehnike letenja, meteorologije, zakonskih propisa i prve pomoći, kako bi se polaznike što bolje pripremilo u savladavanje praktičnih vježbi.

Opširnije...

O paraglidingu

Jeste li osjetili želju da poletite slobodno kao ptica, poželjeli letjeti visoko i daleko, otisnuvši se laganim korakom u visine iznad tla kojim ste trenutak prije toga samo prozaično hodali pogleda uprtih u zemne stvari? A, tko nije? Mislite li da je to nemoguće? Itekako je moguće. I ne samo to, lako je i jednostavno. Dobro, ne baš doslovno samo tako lako. Naime, treba nešto naučiti, ali kada se nauči i uvježba, onda je zaista lako. A koliko je lijepo? Ljepše nego što možete zamisliti. To su drugačiji trenuci od ovih koje proživljavamo  u svakodnevnom zemaljskom svijetu. To je ostvarenje Ikarovog i Dedalovog sna. To letenje je oslobođeno od snažnih mlaznih ili elisnih motora, oslobođeno krute kabine zrakoplova, a nosi vas krilo koje direktno osjećate svojim tijelom jer ste s njim spojeni. Ime za takvo letenje je slobodno letenje, a jedan od načina slobodnog letenja je parajedrenje (paragliding).

 

Opširnije...

HRVATSKA LIGA U PRELETIMA PARAJEDRILICOM

Drugi puta za redom održano je natjecanje ovoga tipa. Natjecanje je neslužbeno, tj. izvan organizacije Hrvatskog zrakoplovnog saveza. Razlog za neslužbenost natjecanja su problemi u zrakoplovnom savezu, nastali još 2014. godine, kada je Savez protuzakonito isključio veći broj klubova iz članstva. Hrvatski parajedriličari su se dogovorili da se nagtjecanje ipak organizira, bez obzira što u takvim okolnostima ne može biti priznato u krovnom nacionalnom savezu, a time niti u međunarodnoj zrakoplovnoj asocijaciji FAI.

Prethodne sezone (2015.), klub je osvojio ekipno 3. mjesto, dok je u ovoj sezoni, unatoč nastupu manjeg broja članova kluba, osvojio respektabilno 4. mjesto. Razlog smanjenog broja natjecatelja u ekipi ZK Parafreek je individualna spriječenost ostalih članova da ove sezone u natjecanju sudjeluje.

IMG 9126   IMG 9122

PARAfreeK

Copyright © 2015. All Rights Reserved.